Hvordan skifte skriftstørrelse

Det er flere måter å justere tekststørrelsen på nettiden, alt etter operativsystem og nettlesere.

Windows

Operativsystemet

Tekststørrelsen på en nettside er vanligvis satt til "mellomstor". Hvis du synes at teksten er liten og vanskelig å lese kan du gjøre den større. Følg instruksen for din type datamaskin og nettleser i oversikten nedenfor:
Åpne Skjermoppløsning ved å klikke Start, velg Kontrollpanel og deretter Skjermoppløsning. Under «Gjøre tekst og andre elementer større eller mindre» kan du velge mellom:

  • Mindre - 100 % (standard)
  • Middels - 125 %
  • Større - 150 %
  • Endringene vil tre i kraft etter neste omstart.

Du kan også vise teksten større eller mindre ved å endre skjermoppløsningen, men om du bruker en LCD-skjerm eller en bærbar datamaskin, anbefaler Microsoft at du bruker skjermens opprinnelige oppløsning for å unngå uskarp tekst. Dette er den optimale oppløsningen en LCD-skjerm eller en skjerm på en bærbar datamaskin ble laget for å vise basert på skjermstørrelsen. Hvis du vil ha mer informasjon, se Endre skjermoppløsning.
 

Firefox

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av en nettside i Firefox trykker du Ctrl og ‘+’ (pluss) for å zoome inn eller Ctrl og '-' (minus) for å zoome ut. For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykker du Ctrl 0.

Google Chrome

Du kan endre størrelsen på nettsider når som helst ved å bruke følgende hurtigtaster: Trykk Ctrl og ‘+’ (pluss) for å zoome inn, og trykk Ctrl og '-' (minus) for å zoome ut. Trykk Ctrl 0 for å gå tilbake til standard størrelse.
 

Internet Explorer

I Internet Explorer 7 og nyere kan du endre størrelsen på nettsider når som helst ved å bruke følgende hurtigtaster: Trkk Ctrl og ‘+’ (pluss) for å zoome inn, trykk Ctrl og '-' (minus) for å zoome ut. Du kan også i nettleseren klikke på "Side" - "zoom" - "Zoom inn/Zoom ut" - Velg %
 

Opera

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av en nettside i Opera, til trykk ‘+’ (pluss) zoome inn med 10%, eller '-' (minus) for å zoome ut med 10%. For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykker du Ctrl 0 eller trykker * (stjerne). 
 

Safari

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av en nettside i Safari, trykker du Ctrl og ‘+’ (pluss) for å zoome inn, eller Ctrl og '-' (minus) for å zoome ut. For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykker du Ctrl 0.

 

Mac
 

Firefox

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av tekst på en nettside i Firefox, trykk Apple og ‘+’ (pluss) for å gjøre teksten større eller Apple og '-' (minus) for å gjøre teksten mindre. For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykk Cmd og 0.
 

Google Chrome

Du kan endre størrelsen på nettsider når som helst ved å bruke følgende hurtigtaster: Trykk Cmd og ‘+’ (pluss) for å zoome inn, og trykk Cmd og '-' (minus) for å zoome ut. Trykk Cmd 0 for å gå tilbake til standard størrelse.

Opera

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av en nettside i Opera, til trykk ‘+’ (pluss) zoome inn med 10%, eller '-' (minus) for å zoome ut med 10%. (I eldre versjoner av Opera kan du også trykke 9 for å zoome inn, og 0 for å zoome ut). For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykker Apple 0 eller trykker * (stjerne). 
 

Safari

Hvis du vil øke eller redusere størrelsen av en nettside i Safari, trykker Apple og ‘+’ (pluss) for å zoome i, eller Apple og '-' (minus) for å zoome ut. For å endre tilbake til den opprinnelige størrelsen, trykk Apple 0.